10 haribulan 9 - cerita cinta tak seindah drama korea


sambil dengar lagu ni. sambil hayati lirik. 
ingatkan kita perfect two, tapi kita tak boleh bersama. 
bukan saya yang tak layak untuk awak. 
tapi awak yang tak layak untuk saya. 
seseorang yang cakap sayang, akan buktikan sayang dia. 
bukan buang sayang dalam tong sampah. 
fitrah manusia, nampak yang cantik dan baru
yang lama dan buruk dilupakan. 
karma happened. 

ini sebab aku paling tak suka tengok cerita korea. expectation aku jadi lebih tinggi terhadap lelaki sebab drama korea selalu bayangkan yang hero dia perfect dan flawless. romantic dan takkan berpaling pun dari heroin even ada perempuan ketiga yang super sexy, cantik dan kaki kurus. hero drama selalu dibayangkan akan susah senang dengan perempuan tu. sanggup lawan semua orang asalkan dia orang bersama. takpa buang harta yang bertimbun macam gunung everest tu, asalkan dapat ada kat sisi perempuan tu dah jadi macam harta yang paling bernilai sekali.

realiti cerita:-

lelaki akan terlupa yang lama bila nampak yang baru. fight untuk cinta ? no way lah. kalau sayang, tinggalkan? padahal nak carik perempaun baru. fine, hero perempuan dia memang banyak luka dan parut yang tak boleh hilang. tak perfect. once kau sayang, belajar terima kekurangan dia. janji? janji memang dibuat untuk dimungkiri. trust?  payah nak build trust dekat perempuan kau. semua kata dia, kau tak pernah percaya. 

stop making your friend asking for forgiveness from me on your behalf. 
bawak mati janji kau dekat aku. aku dah tak perlu semua itu. 
pergi dekat perempuan yang kau suka.


kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

4 comments:

Anonymous said...

kesimpulannya, agak2 la tgk citer korea tu. mamat melayu kite tak seromantik mamat korea tu.

tp syg,ttp syg.
cinta, ttp cinta. kalau org tu betul2 syg, cintakan pompuan die, pompuan tu bole nmpk. tak perlu nk jd seromantik cite korea :)

Hidayah said...

Alamak. xde fb plak nak like. but sis, this entry means so much. =) dah tinggal kita utk pmpuan len pastu dtg mintak maaf? pergi la kat pmpuan yg dikejar2 tu kan.

Fiq Vertigo said...

dia tinggalkan kau utk perempuan ?

kau adalah mangsa akal dia yg masih budak2.. kuat syg.. i love you.

✿ cik pieQa ✿ said...

taching !

be strong my dear kazen.