certain lelaki memang suka buat diri sendiri jadi low standard

ini mungkin sindrom after breakup. habis semua lelaki aku rasa low standard *bebudak yang kerja ajak aku g makan, hantar pergi balik kelas terkecuali oke?*. mungkin jugak ditambah dengan rasa bengang dan marah kepada ahli lab group aku yng hadap sangat air-con bilik analysis tuh.. pfft ! 

padahal kami bertiga yang perempuan ni kene lah berpanas hadap mesin. yang dia? meronggeng dalam bilik air-con dengan alasan nak sejukkan badan. ergh, kalau kau panas ingat kami yang kat luar ni tak panas ke? ingat kami ni sejuk macam duduk kat SIBERIA ke? 

kau tu dah lah lelaki, nak memanja kengkonon kau kepanasan. dahlah kerja kau hanya tahu mengarah je kan? apa kau ingat sebab kau lelaki, kau tahu nak mengarah je ke? kalau ikut hati aku lah tadi, memang lama dah aku sepak terajang kau. geram tahu? 

orang lain tu, lelaki sorang jugak dalam lab group tapi takdelah perangai haram jadah macam kau. bukan aku tak puas hati dengan air-con kau tuh. cuma kalau , tak diketuk suruh panjat tangga isi ethanol dalam feed vessel tadi mungkin perempuan lah yang panjat dan isi. 

kalau macam ni perangai kau, sampai kesudahlah kau tak maju. yup, maybe kau tu pandai. lagi pandai dari kiteorang semua. yelah kan. sekolah dulu pun dari sekolah elit dan ternama. tapi kalau sikap mengarah, manja terlebih tu tak buang, aku bet sebulan sekali kau tukar tempat kerja. ehh, mungkin bapak kau ada kilang sendiri kot. tu pasal perangai macam ni. 




kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

4 comments:

ila said...

kaye kod.
sebab tu sombong.
huhu

cik tipikal said...

bukan sombong tapi annoying... arghh, tensi je kerja dengan orang macam nihh

elmo said...

'standard' kau tinggi sangat ke dora?

cik tipikal said...

tak tinggi dan tak rendah. tapi aku tau susuah. tak macam certain org yg kerja tau mngarah, berpanas tak boleh, itu tak boleh, ini tak boleh. pfft