Things I Wanna Do Before Thirty

semua orang ada target dalam hidup memasing. ohh, useless gila kau yang takde hala tujuan tu. baik tak payah hidup kan? *gelak jahat*


dulu, aku cuma ada satu je tujuan yang aku nak buat sebelum aku mencecah umur 30. sudah pasti aku nak kahwn dengan orang yang paling aku sayang. boleh tahan jugak gatal aku ni? tapi since, my lfe is so fucked up. orang yang konon tersayang sangat tu pun dah lari entah kemana. konon sayang sangat lah tu kan? *ludah tanah*


sempena permulaan bulan baru yang mulia dan baik ni, baik lah aku reveal kan semua benda yang aku nak buat sebelum aku berusia 30. semenjak lah single n, aku rajin pikir pasal diri sendiri. kalau tak, asyik pikir pasal orang yang belum tentu pikir dekat kita . membazr masa dan tenaga srta buah fikiran saje


beli sekeping tanah. untuk orang yang miskin macam aku ni, tak boleh harap mak bapak wariskan harta. nak taknak aku kene cari harta sendiri. aku takde hutang yang nak kena langsaikan bila aku start kerja *muka berlagak*, jadi atas kesempatan yang ada haruslah kumpul harta sesikit untuk bekalan dihari tua. dah ada tanah, buat lah rumah impian yang aku nak tanpa dipengaruhi sesiapa. 


mungkin ahh, buat rumah macam ni. lagipun aku nak duduk sensorang. besr-besar aku takut jadi macam horror move pulak. 


jumpa SUPER JUNIOR. even aku dah umur 40 sekali pun, aku tetap nak jumpa dorang. lantak lah orang nak hina maki hamun bagai. nak pergi time aku masih belajar ni, macam tak dapat je. nak makan pun kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. memang lah aku kumpul duit bagai, tapi macam banyak lagi benda yang penting untuk aku buat selain jumpa dorang sekarang. true fans, sanggup tunggu sampa berpuluh tahun untuk jumpa retis kesayangan. haha. 





oh, bilalah boleh pegang lightstick pastu nyanyi sesama dengan dorang. nak jumpa donghae, nak pegang tangan donghae. kalau boleh nak peluk donghae. *pervert!!*

melancong secara backpack. entah, ini memang impian dar zaman sekolah menengah. rasa macam kool pulak pergi melancong sorang-sorang dekat oversea. nak pergi korea, jepun, australia, spain, itali, london, hawaii dan memacam lagi. selfish tak kalau pergi sorang? rasa macamboleh survive kot. sebab aku dah backpacked around KL Sentral sabtu lepas. gamble dohh pergi turun KL Sentral sensorang semata-mata nak makan subway. yelah, dulu makan subway ada teman. sekarang nak makan, kena pergi sendiri. pastu buat muka selamba mntak permission duduk semeja ngan sorang mat salleh ni. habs dia ntervew aku memacam. termasuklah kenapa aku pakai tudung. disebabkan level engrish aku ni sangatlah rendah kalah budak darjah enam, aku cuma reti senyum je. eh? kira dah lepaslah ni? boleh lah aku melancong sorang-sorang

kahwin? k.i.v lah dulu

beli blackberry bold 4. ni bukan sebelum 30. ni tahun depan aku kena ada sebagai hadiah kunci kebebasan umur 21. 


semorang ade impian memasing. tak salah bermimpi kalau kita berusaha.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

2 comments:

Hidayah said...

x best la bb. iphone 4s lagi mantop dik. target tinggi sket lagi k. hehehe.

ask me said...

you have been tag.go to my link below to answer the tag's questions. hehe

http://askme04.blogspot.com/2011/11/tag.html