perutusan khas untuk ANON tersayang

dear anon, 

hi.. :)
lama rasanya kita tak berjumpa. i dont know if you are the same anon from before or the newest one. but whoever you are, IDGAF. 

first, you are teeling me that i am the one yang syok sendiri in my previous entry. LOL to you. 
pastu cakap yang aku ni gila talak? sejak bila aku kahwin pastu bercerai pastu nak kat bekas suami aku balik? 

yup, aku tak mention siapa bukan bermaksud aku syok sendiri. dan bermaksud aku perasan. 

mungkin aku patut belikan kau cermin lah anon. kau yang pelik sebab cakap benda pelik. 
nak menegur konon-konon tapi bersifat pengecut. -..-

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

mood jiwa jiwa

scene di satu malam 


gf : rindu.. okbai. 


*seminit lepas tu*


bf : eh? itu je? haha.. i bz la dear 


si gf tu memang tau yang bf dia sangat busy macam perdana menteri. perempuan tu konon nak bertindak manis tapi macam tak jadi. harem, ego lebih ! ngaku jelah kau rindu tahap langit petala tujuh. 
tapi sebelum tu dah merajuk siap matikan handphone. ptuih, ludah muka perempuan ni please. umur dah 20, perangai macam budak baru pertama kali bercinta. 


perempuan ni tengah berfikir. apakah bf dia tahu nama penuh dia?

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

unpopular opinion terhadap kpop , kipas susah mati kpop serta haters kpop

scene kpop dekat malaysia ni dah macam cendawan tumbuh lepas hujan. ala sama lah macam zaman indie dulu. macam tu jugak. cuma kpop ni dari luar negara. dari negara beriklim 4 musim yang ada banyak lelaki kacak lagi ber'6-packs' juga wanita yang muka baby-faced kaki cantik. *pandang muka sendiri dekat cermin*


sejak kebelakangan ni, semua orang nak mengaku mereka minat kpop. kau sebut lah nama group yang ada, semua ada kipas susah mati yang tersendiri. Super Junior, Big Bang, TVXQ, JYJ, SNSD, Wonder Girls, KARA, BEAST, CN BLUE dan banyak lagi. kalau aku list semua nama yang ada, tak habis entri ni. semua ada minat yang tersendiri. 


ada yang minat sebab wajah dan pakej badan yang menarik. ada yang minat sebab lagu dan muzik yang dipertaruhkan. ye, lagu korea memang penuh dengan lagu cinta. tapi taklah lirik dia mengarut macam lagu mainstream yang rancak diputarkan di radio. aku lebih rela dengar lagu Cinta Muka Bulu dari lagu asal. ada yang minat kpop sebab tau dari drama korea yang cliche tu dan juga variety show dia yang super fun. tak payah tengok jauh, contoh ada depan mata. aku sendiri. lepas clash teruk dengan lelaki tak berapa nak ada kegunaan tu, aku release sambil tengok running man kot. 


untuk kipas susah mati, mereka ada sebab kenapa mereka jadi kipas susah mati. mungkin mereka dah muak dengan hidangan artis negara sendiri yang pada pendapat mereka kurang kualiti. bukan nak kata artis negara sendiri takde bakat, lihat sahaja ANUAR ZAIN. stok nak nyanyi dekat majlis tertutup je. tak main ah nyanyi kat funfair mahupun ekspo kampung, hamagad.. hensem taww. hari tu, dia mesej aku cakap dia tunggu aku grad baru dia nak kahwin. nak kahwin dengan sape? kahwin dengan aku lah.. pepandai je orang tuduh dia gay kan? memfitnah je keje orang melayu ni. artis negara sendiri peymes sebab kalau tak jadi orang ketiga rumah tangga *pandang pasah sendat* , kahwin dengan vip mahupun VVIP *pandang silah kamaruddin* memang payah lah nama nak hangat. keluar satu single, top kat radio lepas tu terus senyap. tau tau kahwin ngan dato , majlis sampai 20 juta. 


kan hensem tu. kalah kau, choi siwon. kekeke 

beberapa sebab kenapa mereka minat artis kpop :-

1. aset tubuh dan muka. 
    badan macam papan pembasuh ni kan, sape tak terliur tengok. mengundang kan?


2. tarian yang segar dan mampu menguruskan badan. 
    korang cuba bandingkan dua video dibawah dan buat penilaian sendiri. mana satu tarian
    pro bak hang mana satu tarian taraf senam aerobik perdana SMS KUCHING. 





3. drama korea yang asyik lagi melalaikan
drama korea ni memang cliche. penuh dengan cinta yang indah, mengasikkan serta melalaikan. penuh dengan tipu daya yang lelaki ni adalah jenis paling romantik di alam semesta. dah tau cliche, lagi kau tengok kan? lagi kau indulge kan diri kau dengan bayangan penipuan macam tu? tapi lagi ok lah dari drama negara sendiri yang tak habis-habis dengan unsur-undur dengki, jatuh cinta dekat suami orang, curang dengan suami sendiri juga perasaan cemburu pada dengki. pastu jalan penyelesaian adalah dengan guna bantuan bomoh. haru biru. 

cukuplah bercerita pasal para pencinta kpop. sekarang aku nak bercerita pasal pembenci dia. 

nak cerita pasal pencinta pun boleh gila, pasal pembenci lagi lah. 

mostly pembenci dia terdiri dalam kalangan lelaki melayu lah. hok jeles betul dengan populariti lelaki korea yang berjaya buat gadis-gadis melayu tak pandang waima sebelah mata kepada mereka. itu yang pertama. ala, perasaan hasad dengki tu dah macam perasaan wajib untuk setiap rakyat. 

juga pembenci kpop ni biasanya adalah manusia yang berumur ataupun agak dewasa. tapi pada umur je lah. pemikiran haram tak dewasa pun. harus diingatkan bahawa pencinta kpop biasanya adalah pelajar sekolah rendah dan menengah yang terang-terang pemikiran tak matang. dan kau dah kenapa wahai pembenci sekelian ? tak boleh ke biarkan peminat eh pencinta genre ni bebas buat apa je. ni kan negara demokrasi ? racist ahh korang ni. korang tak rasa ke korang pergi kutuk-kutuk ni langsung tak matang? just saying je lah kan. sebab aku rasa kita sebagai manusia kena hormati pandangan orang, minat orang. bebudak tu dok jadi gila kat kpop tak mintak duit korang pun kan?


jenis pembenci yang dok label kpop ni k-pork pun ada jugak. padahal, layan GIRL GENERATION yang dok pakai seluar pendek walaupun di musim sejuk setiap malam sebelum tidur. hipokrit kan kau? hipokrit kan? hah! 

kalau nak kata yang kpop ni melalaikan, kau dengar nasyid pun boleh lalai lah. semua tu bermula dari hati. lagi satu, indie ke, metal ke, kpop ke, nasyid ke, itu semua idea kapitalis . nak kata pencinta kpop ni obses ? aku pernah nampak seorang peminat nasyid ni nangis-nangis sebab artis tu kahwin. err? 


orang macam ni pun ade ke? muka jenis kuala layak ke kau nak lawan super junior? lulz!!!

aku benci kpop. sekian terima kasih
hehe. dengan harapan mahukan komen sampai beribu. 
pelacur perhatian pelacur perhatian 


kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

muntah hijau baca buku undang-undang


kali ni dah masuk kali ke dua belas aku ulang tayang baca buku ni. rasa stress mencanak naik kalah stress study untuk final exam. sebab stress, mula lah 2 3 bijik jerawat nak kat muka. jerawat biasa takpe. ni macam jerawat batu aku tengok. 

satu hal lagi, aku ni tak reti nak bawak motor. i meant menunggang motosikal. tapi menggedik nak buat lesen motor jugak. 

ni nak sambung untuk kali ke tiga belas dan seterusnya. if aku muntah atas katil, aku panggil lah sesape tolong bersihkan. 

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Ekspedisi Gunung Ledang 5 *edisi perempuan gemuk aka anak ledang 1180*

*sapu-sapu habuk dekat blog*


assalamualaikum, aku kembali menarik balik keputusan untuk delete facebook dan blog terchenta ni. soal isu taja doamin blog ni, aku dah selesaikan. aku bayar sendiri. dah takde sugar daddy yang nak bayar lagi dah. *nasib badan sebab ada muka tak cantik pastu takdak boyfriend*


well, aku baru balik ekspedisi gunung ledang. kaki masih sakit, tekak masih perit dan suara pulak kejap ada kejap takde. 


nak jugak gebang dekat korang perihal aku panjat gunung ni. tapi tak boleh nak gebang sangat lah sebab aku pancit. padan muka kau, durrah. dasar perempuan gemuk banyak lemak. itu pasal jalan lambat macam siput. stamina aku dah takde. hilang entah kemana. jalan tak sampai 100 m dah mengah kalah marathon 10 km. bukan kerja haku angkut beg ke ape. beg aku yang tak berat tu pun aku pergi buli orang suruh bawak. 



menyempat lagi posing. nampak tak haku yang bertongkat macam penjaga gunung tu? salahkan badan yang gemuk. 


ash, stop buat muka buruk tuh.. 


sha dan tadan. sehati sejiwa gua cakap lu. tapi hujung-hujung sha kene tinggal tadan. tadan kejam kan?


beg haku yang aku beli masa aku tengah bahagia dulu. sekarang beg pink dah tak rupa beg orang dah. kotor gila lah.. padan muka aku. sapa suruh bawak beg kaler meriah macam nak turun pavi kan? padan muka. ada cerita pasal beg ni. supposedly, beg ni aku yg bawak sebab dalam tu ada raincoat, botol air, makanan aku. tapi sebab ada orang tawar diri nak bawak kan, aku bagi jelah. memula tu elok je mamat ni jalan depan aku. kengkadang belakang, jalan pun gaya bersiar-siar. bawak 2 beg, tangan masuk poket. memang coolio habis. tapi lelama kok makin tak sabar lalu ditinggalnya aku, seorang perempuan yang lemah ini. kesudah, aku haus mintak air orang .. cerita masa turun lagi macam haram. beg aku sampai sejam awal dari aku. tap tak boleh lah aku nak marah tukang bawak beg kan? kena lah aku bersyukur. 


TERIMA KASIH LAH BUDAK SEBAB BAWAK BEG COMEL AKU NI. 
tahun depan belanja seoul garden. *kalau aku byk duit*


menyampah lah tengok muka perempuan ni. bajet gila senyuman. dah lah gemuk, lambat macam siput. sesat tengah jalan . nasib baik tak kena serang dengan babi. kalau tak, takdelah perempuan ni kat muka bumi dahh.. 

peserta Ekspedisi Gunung Ledang 5 yang sempoi. 

nazmi, shaari, hantu, nisah, fara, me (the almighty durrah), luthfi dan haris

group yang makan KFC tengah hutan. kool kan?


lari jauh-jauh sebab semua dalam gambar bau busuk. *tutup hidung*


siapa amik gambar ni? ni kalau bakal mak mertua tengok ni, mau aku kene rejek.. ahhhhh


asal pergi tempat baru, mesti aku ada nama baru. 
masa EGL ni, orang panggil aku korea. puahaha.. 
*bangga kejap walhal kulit aku macam orang nigeria*

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Tabiat Perempuan Pelik

hai semoram ! 
sepatutnya aku study industrial safety and health untuk paper esok, tapi aku dengan sengaja mensia-siakan waktu yang ada depan setan empat segi ni *salahkan twitter dengan tumblr*. 

hari ni, aku nak cerita perihal tabiat perempuan pelik yang sorang ni. pelik dia kalah alien dari marikh mahupun jupiter. 

dia ni sangat suka like page kedai online yang ada dekat facebook tu. kau sebut kedai apa, dia tahu kot. pastu masa lapang dia terbazir dengan  duduk depan kedai online tu jelajah semua barang yang ditawarkan. 

jelajah sesenyap takpe woi, ini tidak. dok jerit-jerit nak nak. kengkonon nak beli lah kan? 
padahal cimb click mahupun maybank2u pun takde. pastu akaun dalam cimb tuh tak pernahnye lebih dari seratus hengget. jenis kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. 

selainlah beliau ni dah takde duit sebenarnya, bila dipikir-pikir balik dia nak pergi mana dengan pakaian yang trendy bergaya dan comel gaya minah korea tu? beg cecomel polka dot  ke jejalur ke atau beg kaler fluorescence macam kebanyakan yang ada tuh? ujung-ujung pakai beg pink recycle converse rege seringgit tuh. nak beli segala menatang platform yang tinggi dekat setengah meter tuh? nak pergi mana woy? kehujungnya, pergi kelas pakai safety boot je. 

parah-parah. untung beliau ni tak banyak duit. kalau jenis dapat elaun mara tetiap bulan, mau tanga laju je meng'order'. penat posmen nak hantar pergi rumah. 

p/s : esok final exam. esok SPM.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

takde idea nak update blog

First : The Rules.
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOUll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

11 fakta about ME

1. nama penuh DURRAH LEE. well, aku dah kahwin dengan LEE DONGHAE

2. peminat tegar K-POP. masalah?

3. perasan yang Lee Donghae tu suka kat aku walhal dia tak kenal aku

4. kalau boleh, nak kahwin dengan makanan. 

5. pendek dan gemuk. 

6. umur 20 tapi takde lesen memandu

7. belajar chemical engineering yang langsung tak kena dengan jiwa

8. #tahitwitter

9. kipas susah mati pink. kalau boleh nak cat rumah sewa taman jati ni ngan kaler pink

10. ada impian nak backpacking around world

11. sebelum mati, kena jumpa SUPER JUNIOR


11 fakta berkenaan diri aku semua banyak pasal kpop. karang adalah pihak pihak nak caci maki tulis k-pork bagai kan? sapa suruh ko baca pastu nak butthurt pulak.

ni aku nak tag sape sampai 11 orang ni? aku dah lah takde kawan blogger


OK. masa untuk soalan-soalan killer.


1.  apa maksud nama kamu?

# Cahaya Permata Mata anak perempuan sebaik-baik agama. but believe me, my name never described how i behave. 

2. kamu berak berapa kali seminggu? haha jawab2..

# hari-hari *setiap pagi* aku berak. kalau tak berak, tak tenang hidup aku

3. anak mak ke anak bapak? Why?

# bila aku ada masalah pasal perasan, otomatik aku anak mak. tapi bila aku nak duit ke, sempit dan sengkek ke, aku terus jadi anak bapak. haha :DD

4. kalau aku tunjuk pelangi, what the first thing come out on your mind?

# hoi, kau tak takut kudung ke? 

5. pernah terasa nak jadi seseorang? chef ke, penyanyi ke? pelakon ke? or penjaja buah ke?

# dulu aku pernah perasan nak jadi pramugari. tapi mengenangkan aku ni hitam, pendek dan gemuk serta punya banyak bulu kaki, terus self confidence tu hilang. T.T

6. pandai memasak? what the best recipe that you've cooked?

# kalau aku kata aku pandai, nampak macam masuk bakul angkat sendiri kan? taklah pandai sgt. sebab aku tak reti goreng makanan. klau goreng mesti hangus. tapi aku reti buat sup cendawan macam kat pizza hut tu! 

7. kalau kamu terjatuh di khalayak ramai, apa yang kamu buat untuk cover malu?

# buat tak tahu sudah. bajet org peduli je kan? 

8. pernah jatuh cinta dengan best friend sendiri tak?

# takkan aku nak jatuh kat mole? aku bukan lesbo !

9. kalau marah dan tensen, aku akan.... (sila sambung ayat ini dengan kreatif)

# makan dan tengok super junior MV. 

10. pernah tak buat salah? tapi kantoi, tetap tak nak mengaku salah. apa dia ksalahn itu?

# banyak sangat dan tak terkira. malas haku nak list

11. apa pengalaman paling pahit yang pernah anda alami dan sehingga kini anda ingat dan tak mungkin akan lupakan sampai bila.

# clash dengan encik boyfriemd yang janjikan dunia akhirat, janjikan nak kahwin bagai. huh. dasar penipu!



macam mana kalau aku nak break the rules? aku taknak tag 11 orang. aku taknak letak 11 soalan untuk org jawab. aku nak tag ni berhenti dekat aku ? 






kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Things I Wanna Do Before Thirty

semua orang ada target dalam hidup memasing. ohh, useless gila kau yang takde hala tujuan tu. baik tak payah hidup kan? *gelak jahat*


dulu, aku cuma ada satu je tujuan yang aku nak buat sebelum aku mencecah umur 30. sudah pasti aku nak kahwn dengan orang yang paling aku sayang. boleh tahan jugak gatal aku ni? tapi since, my lfe is so fucked up. orang yang konon tersayang sangat tu pun dah lari entah kemana. konon sayang sangat lah tu kan? *ludah tanah*


sempena permulaan bulan baru yang mulia dan baik ni, baik lah aku reveal kan semua benda yang aku nak buat sebelum aku berusia 30. semenjak lah single n, aku rajin pikir pasal diri sendiri. kalau tak, asyik pikir pasal orang yang belum tentu pikir dekat kita . membazr masa dan tenaga srta buah fikiran saje


beli sekeping tanah. untuk orang yang miskin macam aku ni, tak boleh harap mak bapak wariskan harta. nak taknak aku kene cari harta sendiri. aku takde hutang yang nak kena langsaikan bila aku start kerja *muka berlagak*, jadi atas kesempatan yang ada haruslah kumpul harta sesikit untuk bekalan dihari tua. dah ada tanah, buat lah rumah impian yang aku nak tanpa dipengaruhi sesiapa. 


mungkin ahh, buat rumah macam ni. lagipun aku nak duduk sensorang. besr-besar aku takut jadi macam horror move pulak. 


jumpa SUPER JUNIOR. even aku dah umur 40 sekali pun, aku tetap nak jumpa dorang. lantak lah orang nak hina maki hamun bagai. nak pergi time aku masih belajar ni, macam tak dapat je. nak makan pun kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. memang lah aku kumpul duit bagai, tapi macam banyak lagi benda yang penting untuk aku buat selain jumpa dorang sekarang. true fans, sanggup tunggu sampa berpuluh tahun untuk jumpa retis kesayangan. haha. 





oh, bilalah boleh pegang lightstick pastu nyanyi sesama dengan dorang. nak jumpa donghae, nak pegang tangan donghae. kalau boleh nak peluk donghae. *pervert!!*

melancong secara backpack. entah, ini memang impian dar zaman sekolah menengah. rasa macam kool pulak pergi melancong sorang-sorang dekat oversea. nak pergi korea, jepun, australia, spain, itali, london, hawaii dan memacam lagi. selfish tak kalau pergi sorang? rasa macamboleh survive kot. sebab aku dah backpacked around KL Sentral sabtu lepas. gamble dohh pergi turun KL Sentral sensorang semata-mata nak makan subway. yelah, dulu makan subway ada teman. sekarang nak makan, kena pergi sendiri. pastu buat muka selamba mntak permission duduk semeja ngan sorang mat salleh ni. habs dia ntervew aku memacam. termasuklah kenapa aku pakai tudung. disebabkan level engrish aku ni sangatlah rendah kalah budak darjah enam, aku cuma reti senyum je. eh? kira dah lepaslah ni? boleh lah aku melancong sorang-sorang

kahwin? k.i.v lah dulu

beli blackberry bold 4. ni bukan sebelum 30. ni tahun depan aku kena ada sebagai hadiah kunci kebebasan umur 21. 


semorang ade impian memasing. tak salah bermimpi kalau kita berusaha.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

i wanna love you *eunhae version*




hampir separuh lagu bahasa asing ni. tapi nak wat macam mana. donghae is in here, singing and dancing

sexy habis wa cakap lu.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

impian aku adalah untuk buat BENTO kepada orang tersayang

aku ada satu obsession dimana kalau aku lapar dan rasa malas nak makan, aku akan google makanan yang sesedap atau cecuci mata dekat tumblr dengan gambar makanan yang indah dan menyelerakan. pun bagaimana walau, obsession yang satu ini hanya buat aku makain lapar dan membuatkan aku emo melampau. *stress sebab lapar? wadehel durrah*


disebabkan obsession pelik ini, aku discover bento


if korang ni jenis yang gila dekat drama korea, jepun ataupun manga, mesti familiar dekat bento kan? 
*bento*

untuk sesapa yang tak tahu tu kan, bento tu adalah lunch box yang cecomel. basically, bento ni adalah budaya korea dan japan. sesapa yang familiar dengan drama jepun , korea dan manga mesti dan wajib familiar dekat menatang ni. 

Bento (弁当 bento) is a single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine. A traditional bento consists of rice, fish or meat, and one or more pickled or cooked vegetables, usually in a box-shaped container. Containers range from disposable mass produced to hand crafted lacquerware. Although bento are readily available in many places throughout Japan, including convenience stores, bento shops (弁当屋 bentō-ya), train stations, anddepartment stores, it is still common for Japanese homemakers to spend time and energy for their spouse, child, or themselves producing a carefully prepared lunch box.
bento ni comel. bila tengok gambar dia, aku rasa kalau ada orang hidangkan aku menatang ni untuk makan. aku tak sanggup. aku nak simpan, frame elok-elok. 


disebablkan bento yang comel ini, aku ada impian nak buatkan boyfriend aku satu. bagi dekat dia, suruh dia makan. mesti dia blushing kalau makan bento comel ala-ala macamalam gambar dengan kengkawan dia kan? but then, aku ni cuma a single girl yang pathetic. takdak boyfriend woiii! takdak even aku dah umur 20. #foreveralone ke apa sampai tua ni?


kot boyfriend aku tu peminat angry bird, aku akan buat angrybird nye bento 


hari tu, aku pergi daiso. ala kedai yang harga barang dia semua 5 hengget. semua barang dari jepun. comel comel belaka. pastu aku belek-belek lah certain apparatus untuk buat bento.. sosej cutter lah, bento box lah, memacam lah.. aku rasa tergoda nak beli sebab nak pergi buat bento pastu bagi dekat boyfriend. *aish! terlupa diri pulek*


p/s ada orang ajak pergi aerocarnival. pastu tanya aku pergi #octtwtfest ke tak? pahal dok care ke aku weyh?

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

cerita penghargaan untuk MCA

*pikir 2 3 jam jugak nak letak gambar gonjeng ni*

huh! rasa nak tampar je muka perempuan pakai shawl pink. bajet hijabster lah kan kau perempuan? 

siapa dorang? dorang lah insan-insan yang aku TUMPANG buat pergi kelas memandangkan aku tak reti nak bawak kenderaan sendiri waima basikal. sanggup oh berhimpit-himpit dalam myvi putih sampai 6 orang. dah macam van sapu je kalau tengok dari luar. myvi putih tu pun dah lali dengan penumpang-penumpang dia yang separa mental tu. 

kalau aku lapar, insan-insan diatas tulah yang bawak aku pergi makan. oh, aku memang tak reti malu keluar dengan sekumpulan lelaki dan aku sorang je perempuan. ada orang tanya, tak takut diperlakukan apa-apa ke? wadehel tanya soalan macam tu.. i dont think dorang nampak aku macam perempuan. ohoho, sedih tahu bila kengkawan sendiri kutuk aku bila aku pakai eyeliner meriah sikit. lemas dah jadi selekeh pergi kelas muka kilat pakai tshirt sarung selipar jamban. lagi sedih bila cecantik gaya fesyenista pakai shawal macam nak tercabut tu masa malam MMGA tu dikutuk sebagai mak nenek. even masa malam lan berambeh tu pakai baju ok, tudung simple pun kene jugak sebab mekap tebal sangat. 

berkawan dengan mereka memang kena tough dari segi fizikal dan mental. nasib baik aku antibodi kuat, housemates selalu pandang senget bila aku balik dari keluar dengan dorang aku bau rokok. mesti dalam hati dan caci maki buat prasangka buruk kan? masa pergi wangi bau far away, masa balik dah bau winston merah. nasib baik ayah aku, adik aku emamng perokok. dah tak kisah dah kalau bau rambut aku takde bau syampu herbal essence merah yang wangi dan manis tu. 

tapi masa aku clash teruk nangis dua tiga hari tu, dorang lah yang dengar aku bebel je. haha. mesti dorang rasa fakap gile dengar seorang perempuan g maki-maki kaum sejenis sendiri. 


oh, baidewei yang baju hitam belakang shawl pink tu single, lelaki pemalu dan tak pandang perempuan. g ar propose nak kapel. dijamin 'setia'. puahahaha


kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

perfect namja

credit : lelaki ni punya twitter

pagi isnin
bangun pagi terus bukak laptop. tunggu laptop ready, pergi mandi dulu. wangi-wangi. cek handphone, takde text dari orang tersayang. pikir positif agak-agak dia tengah busy nak test. siap-siap pakai baju, tekan bookmark facebook. perkara pertama bila bukak facebook adalah bukan menekan notification sendiri tetapi tengok wall dia yang tersayang. eh, ada status baru. baca status tanpa sedar air mata mula mengalir dengan deras. try call dia, tak angkat. try call lagi dan lagi. baru sedar yang diri ini diputuskan dengan cara menghebahkannya ke seluruh dunia dengan facebook update. 

minta penjelasan. alasan mudah yang diberikan. untuk menjaga diri masing-masing dari terus terjebak dengan maksiat. untuk jaga diri aku terutamanya. kalau ada jodoh, insyaAllah kahwin.

petang isnin *dua bulan selepas 'bercerai'*
tergerak hati nak buka twitter dia. walhal aku dah block dia. kenapa tangan still nak bukak? sebab hati nak mencari jawapan. pecah hati bila lihat yang sebenarnya aku dah tak worthy untuk dia. sia-sia aku tetapkan hati aku tunggu dia. baca tweet dia pasal how perfect the moment when meeting her in her baju kurung and pashmina, when she kinda smile and clapped for him when he introduced himself and his MIAT. and how thankful he was because atok brought him to that place and met her. oh, aku memang rasa fakap gile. tahu tak, masa those feelings yang dia rasa. dia masih dengan aku. masih text dengan aku cakap pasal how much he loved me and never leave me. 

why at the first place tipu aku? ingat tak kau pernah cakap yang kau takkan pernah tinggalkan aku sebab if kau tinggalkan aku, kau akan rasa bersalah sepanjang hayat?
and kenapa semua kesalahan terletak atas bahu aku? as if aku yang salah, as if aku yang curang dan tipu kau. 

baca twitter kau, baca cara kau cakap how hopeless a girl yang dream on a korean man. so what? memang tak dapat, pasti tak dapat. tapi dari dream on lelaki melayu macam kau yang bagi hopeless dreams dekat aku, itu option yang terbaik. 

one day, i will go to korea to find my perfect namja. 

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak 2011 *edisi hafiz rambut kembang ajak aku bergambar dengan dia*

*PERINGATAN : entri banyak gambar*


pada mulanya aku nak tulis entri yang berbau bahasa sarawak tetapi memandangkan pembaca blog aku ni bukan semua yang paham aku mengarut pasal apa, jadi aku buat keputusan teguh untuk tulis dalam bahasa standard. *aku bajet ada orang nak baca aku merepek pasal apa kan?*

hari jumaat lepas, aku dengan muka tak malunya menjadikan diri sendiri sebagai anak sarawak dan mengikuti Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak 2011. ada dua sebab jadi muka tak malu ni, first sebab nak jumpa kawanpkawan sekolah yang dekat 3 tahun tak jumpa. second pulak sebab dapat MAKAN FREE!!

disebabkan tergesa-gesa nak pergi dengan jadual mingguan yang hectic kalah retiss, aku pergi event tu simple jep.. bukan macam malam gala yang aku dress kalah datin dengan shawal loose gaya nak tercabut tu. tarik baju kurung cotton, amik tudung bawal sha. wallah, siap. *thanks lah geng MCA sebab kritik cara aku berpakaian. korang mmg taknak tengok aku cantik kan? hahaha*

*aku mulai rasa aku cam cantik dan sesuai pakai tudung bawal je*

bertolak dari micet pukul 5 petang. thanks to lynn dan wan pahang sebab sudi hangkut perempuan gemuk ni sekali naik kereta korang. baidewei, orang yang paling lambat bersiap bukanlah aku mahupun lynn tapi wan pahang sendiri. nak kata dia bermekap, tak mungkin pulop kan?

 






sesampainya disana, tempat semua dah penuh. sama ada kene berdiri atau buat muka tal malu dudk kat atas lantai. itu sahaja options yang ada.. nak berdiri sepanjang majlis? itu kerja gila! that night, i wear high heels about 5 inches. kau tahu seksa dia macam mana? rasa macam nak kaki ayam dekat situ. thanks god sebab time kerja aku kena pakai safety boots yang berat. aku rela dari pakai killer high heels yang menyakitkan. 







tapi disebabkan aku ini comel, cantik dan gojes serta sangat menghormati senior sekolah, aku telah ditarik masuk untuk memenuhi meja mereka. wahh ! aku dapat makan diatas meja. *bahagia*
as for menu, menu atas meja sangatlah tipikal. those foods ada kat mana-mana kat Semenanjung ni. aku expect lah ada bubur pedas ke, masak hitam ke, kek lapis sarawak ke , umai ke. yang ada cuma laksa sarawak dengan mee kolok. itupun kene tetolak macam pelarian nak bantuan makanan. thanks to that abang sebab jatuh ketar lutut bg aku potong queue dia. haha. *girls power rule the world*








laksa sarawak


masa aku tengah enak menikmati laksa sarawak ni sambil KLMJ, si taib mahmud datang meja  ke meja untuk beramah mesra. aku tak expect dia nak dtg meja aku. so aku wat tak tahu lah sambung layan laksa sarawak. sekali dia datang hulur tangan. fair enough kalau aku kata dia yang nak salam aku sebenarnya. hihi. 





bini dia cantik betul. boleh cakap melayu ke tidak ni?

dah selesai makan, kite orang keluar dewan untuk berphotoshoot. maaflah, batch SAINSKU 0408 ni memang alergik tengok kamera. jenis penyakit nak berposing je keje. lagipun dalam dewan dah tak menarik. retis sesuam kuku yang tak reti nak bawak lagu bahasa sendiri. apa majlis raya bawak lagu BI? kalau kite org kutuk kang, nak naik angin kan? thanks to Hafiz sebab bawak mood. ekceli tak lah eksaited sangat tapi tang dia tu je yang paling ok kan, aku dengan si jidah bukan main duduk depan pentas amik gambar ala-ala fan taken macam kat korea tuh. 



dia nyanyi live sedap kot. tak sia-sia lah jadi retis kan? memula kiteorg ingat tak boleh amik gambar dengan dia, tapi rupanya boleh amik gambar dengan dia. amik peluang lah kan? nak nak si jidah ni.. 
*stok pipi tembam*

so, lepas amik gambar dengan retis. kite orang pun kumpul kawan-kwan lama. borak-borak benda yang sama nilai dengan tiga tahun tak jumpa. bising? memang PWTC ni kite orang punya pun. haha. 

amira dan jidah


jidah, me and lynn


hafzal and MISS ANGOLA


jidah, kak syirah, me and atul. 
fyi, kak syirah ni adalah roomate aku dari aku form 1 sampai form 4. dia tengok aku membesar. masa sekola, aku tinggal kat bilik yang aku ni maknae sampai form 3. tengok orang lain dapat junior baru dalam bilik buat aku jeles gila. tapi seronok sebab leh ngengada ngan akak bilik tanpa perlu bersaing. 


my besties and me
*go POWER RANGERS SEKOLAH*


kengkonon nak buat saranghae dengan letak muka atul kat tetengah


malaysia next top model kalau tak amik kira pasal ketinggian. haha


me, safwan, azrul, afiq junior, jidah and step. 


antara bebudak SAINSKU 0408 yang datang malam tu


hoyeah.. saranghae!!!


SAINSKU 0408


ohmagah.. buntut haku. asal menyerlah sangat?


jidah and step





adalah yang menuduh kite orang ni freemason kan?






sapa nama budak nih? tapi dia lah yang jadi photographer yang pakai kamera digittal je. thanks lah budak eyh?


kami semua adalah calon menantu yang terbaik untuk para ibu bapa diluar sana. 
sila pilih kami. 


jidah orang kerdil, aku orang gergasi


lagi nak jual muka dekat blog


arif and me. 




bell and step


me and my senior, kak fatin. dia comel. dia sangat comel. 
aku tengok kat fb dia, dia ada main cosplay.. 

mak datin and bibik.
mira adalah mak datin dan aku sekadar bibik. 



atul awek aki dengan aku. 
mulut itik aku buat aku rasa nak bunuh diri


sape ade foot fetish? jgn sesegan nak save as ea?






adakah mereka ni ada*something* yang kite tak tahu?



sekian sahaja laporan dari kawasan kejadian. 

next year, kompem aku pergi lagi.. 
pergi pakai selipar jamban je.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.