i wanna love you *eunhae version*




hampir separuh lagu bahasa asing ni. tapi nak wat macam mana. donghae is in here, singing and dancing

sexy habis wa cakap lu.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

impian aku adalah untuk buat BENTO kepada orang tersayang

aku ada satu obsession dimana kalau aku lapar dan rasa malas nak makan, aku akan google makanan yang sesedap atau cecuci mata dekat tumblr dengan gambar makanan yang indah dan menyelerakan. pun bagaimana walau, obsession yang satu ini hanya buat aku makain lapar dan membuatkan aku emo melampau. *stress sebab lapar? wadehel durrah*


disebabkan obsession pelik ini, aku discover bento


if korang ni jenis yang gila dekat drama korea, jepun ataupun manga, mesti familiar dekat bento kan? 
*bento*

untuk sesapa yang tak tahu tu kan, bento tu adalah lunch box yang cecomel. basically, bento ni adalah budaya korea dan japan. sesapa yang familiar dengan drama jepun , korea dan manga mesti dan wajib familiar dekat menatang ni. 

Bento (弁当 bento) is a single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine. A traditional bento consists of rice, fish or meat, and one or more pickled or cooked vegetables, usually in a box-shaped container. Containers range from disposable mass produced to hand crafted lacquerware. Although bento are readily available in many places throughout Japan, including convenience stores, bento shops (弁当屋 bentō-ya), train stations, anddepartment stores, it is still common for Japanese homemakers to spend time and energy for their spouse, child, or themselves producing a carefully prepared lunch box.
bento ni comel. bila tengok gambar dia, aku rasa kalau ada orang hidangkan aku menatang ni untuk makan. aku tak sanggup. aku nak simpan, frame elok-elok. 


disebablkan bento yang comel ini, aku ada impian nak buatkan boyfriend aku satu. bagi dekat dia, suruh dia makan. mesti dia blushing kalau makan bento comel ala-ala macamalam gambar dengan kengkawan dia kan? but then, aku ni cuma a single girl yang pathetic. takdak boyfriend woiii! takdak even aku dah umur 20. #foreveralone ke apa sampai tua ni?


kot boyfriend aku tu peminat angry bird, aku akan buat angrybird nye bento 


hari tu, aku pergi daiso. ala kedai yang harga barang dia semua 5 hengget. semua barang dari jepun. comel comel belaka. pastu aku belek-belek lah certain apparatus untuk buat bento.. sosej cutter lah, bento box lah, memacam lah.. aku rasa tergoda nak beli sebab nak pergi buat bento pastu bagi dekat boyfriend. *aish! terlupa diri pulek*


p/s ada orang ajak pergi aerocarnival. pastu tanya aku pergi #octtwtfest ke tak? pahal dok care ke aku weyh?

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

cerita penghargaan untuk MCA

*pikir 2 3 jam jugak nak letak gambar gonjeng ni*

huh! rasa nak tampar je muka perempuan pakai shawl pink. bajet hijabster lah kan kau perempuan? 

siapa dorang? dorang lah insan-insan yang aku TUMPANG buat pergi kelas memandangkan aku tak reti nak bawak kenderaan sendiri waima basikal. sanggup oh berhimpit-himpit dalam myvi putih sampai 6 orang. dah macam van sapu je kalau tengok dari luar. myvi putih tu pun dah lali dengan penumpang-penumpang dia yang separa mental tu. 

kalau aku lapar, insan-insan diatas tulah yang bawak aku pergi makan. oh, aku memang tak reti malu keluar dengan sekumpulan lelaki dan aku sorang je perempuan. ada orang tanya, tak takut diperlakukan apa-apa ke? wadehel tanya soalan macam tu.. i dont think dorang nampak aku macam perempuan. ohoho, sedih tahu bila kengkawan sendiri kutuk aku bila aku pakai eyeliner meriah sikit. lemas dah jadi selekeh pergi kelas muka kilat pakai tshirt sarung selipar jamban. lagi sedih bila cecantik gaya fesyenista pakai shawal macam nak tercabut tu masa malam MMGA tu dikutuk sebagai mak nenek. even masa malam lan berambeh tu pakai baju ok, tudung simple pun kene jugak sebab mekap tebal sangat. 

berkawan dengan mereka memang kena tough dari segi fizikal dan mental. nasib baik aku antibodi kuat, housemates selalu pandang senget bila aku balik dari keluar dengan dorang aku bau rokok. mesti dalam hati dan caci maki buat prasangka buruk kan? masa pergi wangi bau far away, masa balik dah bau winston merah. nasib baik ayah aku, adik aku emamng perokok. dah tak kisah dah kalau bau rambut aku takde bau syampu herbal essence merah yang wangi dan manis tu. 

tapi masa aku clash teruk nangis dua tiga hari tu, dorang lah yang dengar aku bebel je. haha. mesti dorang rasa fakap gile dengar seorang perempuan g maki-maki kaum sejenis sendiri. 


oh, baidewei yang baju hitam belakang shawl pink tu single, lelaki pemalu dan tak pandang perempuan. g ar propose nak kapel. dijamin 'setia'. puahahaha


kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

perfect namja

credit : lelaki ni punya twitter

pagi isnin
bangun pagi terus bukak laptop. tunggu laptop ready, pergi mandi dulu. wangi-wangi. cek handphone, takde text dari orang tersayang. pikir positif agak-agak dia tengah busy nak test. siap-siap pakai baju, tekan bookmark facebook. perkara pertama bila bukak facebook adalah bukan menekan notification sendiri tetapi tengok wall dia yang tersayang. eh, ada status baru. baca status tanpa sedar air mata mula mengalir dengan deras. try call dia, tak angkat. try call lagi dan lagi. baru sedar yang diri ini diputuskan dengan cara menghebahkannya ke seluruh dunia dengan facebook update. 

minta penjelasan. alasan mudah yang diberikan. untuk menjaga diri masing-masing dari terus terjebak dengan maksiat. untuk jaga diri aku terutamanya. kalau ada jodoh, insyaAllah kahwin.

petang isnin *dua bulan selepas 'bercerai'*
tergerak hati nak buka twitter dia. walhal aku dah block dia. kenapa tangan still nak bukak? sebab hati nak mencari jawapan. pecah hati bila lihat yang sebenarnya aku dah tak worthy untuk dia. sia-sia aku tetapkan hati aku tunggu dia. baca tweet dia pasal how perfect the moment when meeting her in her baju kurung and pashmina, when she kinda smile and clapped for him when he introduced himself and his MIAT. and how thankful he was because atok brought him to that place and met her. oh, aku memang rasa fakap gile. tahu tak, masa those feelings yang dia rasa. dia masih dengan aku. masih text dengan aku cakap pasal how much he loved me and never leave me. 

why at the first place tipu aku? ingat tak kau pernah cakap yang kau takkan pernah tinggalkan aku sebab if kau tinggalkan aku, kau akan rasa bersalah sepanjang hayat?
and kenapa semua kesalahan terletak atas bahu aku? as if aku yang salah, as if aku yang curang dan tipu kau. 

baca twitter kau, baca cara kau cakap how hopeless a girl yang dream on a korean man. so what? memang tak dapat, pasti tak dapat. tapi dari dream on lelaki melayu macam kau yang bagi hopeless dreams dekat aku, itu option yang terbaik. 

one day, i will go to korea to find my perfect namja. 

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak 2011 *edisi hafiz rambut kembang ajak aku bergambar dengan dia*

*PERINGATAN : entri banyak gambar*


pada mulanya aku nak tulis entri yang berbau bahasa sarawak tetapi memandangkan pembaca blog aku ni bukan semua yang paham aku mengarut pasal apa, jadi aku buat keputusan teguh untuk tulis dalam bahasa standard. *aku bajet ada orang nak baca aku merepek pasal apa kan?*

hari jumaat lepas, aku dengan muka tak malunya menjadikan diri sendiri sebagai anak sarawak dan mengikuti Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak 2011. ada dua sebab jadi muka tak malu ni, first sebab nak jumpa kawanpkawan sekolah yang dekat 3 tahun tak jumpa. second pulak sebab dapat MAKAN FREE!!

disebabkan tergesa-gesa nak pergi dengan jadual mingguan yang hectic kalah retiss, aku pergi event tu simple jep.. bukan macam malam gala yang aku dress kalah datin dengan shawal loose gaya nak tercabut tu. tarik baju kurung cotton, amik tudung bawal sha. wallah, siap. *thanks lah geng MCA sebab kritik cara aku berpakaian. korang mmg taknak tengok aku cantik kan? hahaha*

*aku mulai rasa aku cam cantik dan sesuai pakai tudung bawal je*

bertolak dari micet pukul 5 petang. thanks to lynn dan wan pahang sebab sudi hangkut perempuan gemuk ni sekali naik kereta korang. baidewei, orang yang paling lambat bersiap bukanlah aku mahupun lynn tapi wan pahang sendiri. nak kata dia bermekap, tak mungkin pulop kan?

 






sesampainya disana, tempat semua dah penuh. sama ada kene berdiri atau buat muka tal malu dudk kat atas lantai. itu sahaja options yang ada.. nak berdiri sepanjang majlis? itu kerja gila! that night, i wear high heels about 5 inches. kau tahu seksa dia macam mana? rasa macam nak kaki ayam dekat situ. thanks god sebab time kerja aku kena pakai safety boots yang berat. aku rela dari pakai killer high heels yang menyakitkan. 







tapi disebabkan aku ini comel, cantik dan gojes serta sangat menghormati senior sekolah, aku telah ditarik masuk untuk memenuhi meja mereka. wahh ! aku dapat makan diatas meja. *bahagia*
as for menu, menu atas meja sangatlah tipikal. those foods ada kat mana-mana kat Semenanjung ni. aku expect lah ada bubur pedas ke, masak hitam ke, kek lapis sarawak ke , umai ke. yang ada cuma laksa sarawak dengan mee kolok. itupun kene tetolak macam pelarian nak bantuan makanan. thanks to that abang sebab jatuh ketar lutut bg aku potong queue dia. haha. *girls power rule the world*








laksa sarawak


masa aku tengah enak menikmati laksa sarawak ni sambil KLMJ, si taib mahmud datang meja  ke meja untuk beramah mesra. aku tak expect dia nak dtg meja aku. so aku wat tak tahu lah sambung layan laksa sarawak. sekali dia datang hulur tangan. fair enough kalau aku kata dia yang nak salam aku sebenarnya. hihi. 





bini dia cantik betul. boleh cakap melayu ke tidak ni?

dah selesai makan, kite orang keluar dewan untuk berphotoshoot. maaflah, batch SAINSKU 0408 ni memang alergik tengok kamera. jenis penyakit nak berposing je keje. lagipun dalam dewan dah tak menarik. retis sesuam kuku yang tak reti nak bawak lagu bahasa sendiri. apa majlis raya bawak lagu BI? kalau kite org kutuk kang, nak naik angin kan? thanks to Hafiz sebab bawak mood. ekceli tak lah eksaited sangat tapi tang dia tu je yang paling ok kan, aku dengan si jidah bukan main duduk depan pentas amik gambar ala-ala fan taken macam kat korea tuh. 



dia nyanyi live sedap kot. tak sia-sia lah jadi retis kan? memula kiteorg ingat tak boleh amik gambar dengan dia, tapi rupanya boleh amik gambar dengan dia. amik peluang lah kan? nak nak si jidah ni.. 
*stok pipi tembam*

so, lepas amik gambar dengan retis. kite orang pun kumpul kawan-kwan lama. borak-borak benda yang sama nilai dengan tiga tahun tak jumpa. bising? memang PWTC ni kite orang punya pun. haha. 

amira dan jidah


jidah, me and lynn


hafzal and MISS ANGOLA


jidah, kak syirah, me and atul. 
fyi, kak syirah ni adalah roomate aku dari aku form 1 sampai form 4. dia tengok aku membesar. masa sekola, aku tinggal kat bilik yang aku ni maknae sampai form 3. tengok orang lain dapat junior baru dalam bilik buat aku jeles gila. tapi seronok sebab leh ngengada ngan akak bilik tanpa perlu bersaing. 


my besties and me
*go POWER RANGERS SEKOLAH*


kengkonon nak buat saranghae dengan letak muka atul kat tetengah


malaysia next top model kalau tak amik kira pasal ketinggian. haha


me, safwan, azrul, afiq junior, jidah and step. 


antara bebudak SAINSKU 0408 yang datang malam tu


hoyeah.. saranghae!!!


SAINSKU 0408


ohmagah.. buntut haku. asal menyerlah sangat?


jidah and step





adalah yang menuduh kite orang ni freemason kan?






sapa nama budak nih? tapi dia lah yang jadi photographer yang pakai kamera digittal je. thanks lah budak eyh?


kami semua adalah calon menantu yang terbaik untuk para ibu bapa diluar sana. 
sila pilih kami. 


jidah orang kerdil, aku orang gergasi


lagi nak jual muka dekat blog


arif and me. 




bell and step


me and my senior, kak fatin. dia comel. dia sangat comel. 
aku tengok kat fb dia, dia ada main cosplay.. 

mak datin and bibik.
mira adalah mak datin dan aku sekadar bibik. 



atul awek aki dengan aku. 
mulut itik aku buat aku rasa nak bunuh diri


sape ade foot fetish? jgn sesegan nak save as ea?






adakah mereka ni ada*something* yang kite tak tahu?



sekian sahaja laporan dari kawasan kejadian. 

next year, kompem aku pergi lagi.. 
pergi pakai selipar jamban je.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.