certain lelaki memang suka buat diri sendiri jadi low standard

ini mungkin sindrom after breakup. habis semua lelaki aku rasa low standard *bebudak yang kerja ajak aku g makan, hantar pergi balik kelas terkecuali oke?*. mungkin jugak ditambah dengan rasa bengang dan marah kepada ahli lab group aku yng hadap sangat air-con bilik analysis tuh.. pfft ! 

padahal kami bertiga yang perempuan ni kene lah berpanas hadap mesin. yang dia? meronggeng dalam bilik air-con dengan alasan nak sejukkan badan. ergh, kalau kau panas ingat kami yang kat luar ni tak panas ke? ingat kami ni sejuk macam duduk kat SIBERIA ke? 

kau tu dah lah lelaki, nak memanja kengkonon kau kepanasan. dahlah kerja kau hanya tahu mengarah je kan? apa kau ingat sebab kau lelaki, kau tahu nak mengarah je ke? kalau ikut hati aku lah tadi, memang lama dah aku sepak terajang kau. geram tahu? 

orang lain tu, lelaki sorang jugak dalam lab group tapi takdelah perangai haram jadah macam kau. bukan aku tak puas hati dengan air-con kau tuh. cuma kalau , tak diketuk suruh panjat tangga isi ethanol dalam feed vessel tadi mungkin perempuan lah yang panjat dan isi. 

kalau macam ni perangai kau, sampai kesudahlah kau tak maju. yup, maybe kau tu pandai. lagi pandai dari kiteorang semua. yelah kan. sekolah dulu pun dari sekolah elit dan ternama. tapi kalau sikap mengarah, manja terlebih tu tak buang, aku bet sebulan sekali kau tukar tempat kerja. ehh, mungkin bapak kau ada kilang sendiri kot. tu pasal perangai macam ni. 




kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

severe depression


Yellow colors means happiness, joy and bright future, it means waiting for someone and also unrequited love.
Seems like I can’t find a place where I can see some yellow color, it seems like I’m not destinied to see it.I leave the place where I expected to be my home, where I expected that my yellow can stay longer. I always thought that I finally found my happiness that I can keep within my heart that no one can take it away from me like they did to my precious dream that I longer forgotten but still lingering in my thought. I thought that my nightmare is over when I finally found him, I thought that he loves me the way I love him, I thought we feel the same way for each other. I thought he’s happy being with me. But that’s all in my thoughts;
I really hated myself for making him suffer by staying with me; being with me, forcing himself to smile, to look at me, to kiss me is a torture for him. Mianhe, this is all i can say for my love who suffer because of my selfishness. Mianhe for making you suffer; staying with me must be very difficult for you. But now, even if it kills me I’m going to say it You are free now from your prison so-called my love for you; never look back and be happy.
Maybe you are angry with me because you did even say goodbye but I’m still waiting hoping that someday you like look back not because you finally realize you love me but you realize that you have to say goodbye at least once so I won’t be waiting here in the same spot where you left me.
Goodbyes hurt most when people leave without saying them



kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

break down

takde sape yang kisah dengan perasaan aku.
sape yang sayang aku takkan pernah tau apa yang aku rasa kan?
sayang should be the last word i want to hear from people.. 
benci lagi bagus tahu? sebab bila sayang, a person should never and ever let others hurt. 


duduk dalam bilik yang gelap fikir pasal semua masalah buat aku rasa aku nak tenggelam dalam air. 
kenapa seorang perempuan yang umur dekat 20 tahun ni kena lalui macam-macam? 


I dont want to blame u. I will blame myself for knowing you. 


let me be happy once again.
*lap air mata*

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

open up



*menangis tahap gaban bila dengar lagu ni*

kalau nak move on, kita kena maafkan orang yang buat salah dekat kita even dia menghina kita dengan seteruk-teruknya. people ain't perfect. so do i and him. 

memang lah kan. siapa tak marah bila a person yang kita sayang sangat-sangat boleh betray kita, boleh mungkir semua janji dekat kita. i do feel mad too. siapa tak marah kan? setiap orang buat silap, maybe aku dan dia tak patut bersama. 

i do feel regret. sebab kenal dia. but i want to thanks him for changing me. for making me believe that there is a person who want to love me after all the things i had gone through.changing the way i behave.  walaupun lepas 2 tahun, awak buktikan yang awak pun sama macam dia. 

ada benda nak pesan dekat awak, first jangan selfish especially bila awak jumpa orang lain yang awak betul sayang. jangan ego untuk ekspreskan perasaan awak. 
second, dont ever giving any hope to women. wanita macam kami cepat perasan. lelagi kalau awak janji nak kahwin. harapan kami sangat tinggi bila awak buat macam ni. 
third, jaga perempuan yang awak sayang elok-elok. jangan buat dia sesekali nangis sebab sikap awak. cukuplah awak buat saya memacam. 
be happy with your what so ever erod. dont ever show up in front off me. 
i do hate you.
 i am gonna be a cool ex eventhough u act like a horrible one. 
if i want to move on, i am supposed to forgive you. 




kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

laporan bergambar MAKAN MALAM GALA FET/FIST UniKL 2011

16hb september bersempena hari Malaysia, pihak KAFEST UniKL dengan kerjasama CFS UniKL telah menganjurkan MAKAN MALAM GALA FET/FIST UniKL 2011 atau nama pendeknya MMGA UniKL 2011. pihak jawatankuasa telah berjaya mengumpulkan 525 orang jemputan yang terdiri dari batch 1 hingga batch 7. setelah mengalami beberapa masalah dan keserabutan yang melampau, *cek entri ini* siap sempurna jugak mejelis. 


dengan hanya ada 15 minit untuk bersiap, tonyoh bahan kimia dekat muka, ikat kain ala-ala kebaya nyonya *dengan harapan kain tak terburai sampai habis mejlis*, belit shawl ala-ala tak siap, pakai barang kemas pinjam juga cincin besar beli dekat downtown rege 8 hengget, ini lah hasil yang aku tampilkan malam tu. 




untuk pengetahuan yu oll, my ex datang jugak. tapi aku berlagak kool walaupun dalam hati rasa nak terpa dan belasah dia sepam dua. chill je, sebab malam tu kan malam nak hepi. aku dah berjaya balas dendam dengan dress macam mak datin/geng hijabsters. boleh rasa pandangan sinis dan tajam silih berganti dr mata dia.  tak puas hati dengan dress up aku lah kan? aku kool. 

farha(biro protokol), dr. afiza(pengarah CFS) dam myn(koordinator program). 


sam dan shahrin (MC)
ekceli ade bob juzaili sekali, tapi aku tak jumpa gambar dia. 


penjaga keamanan bumi tengah berucap. mungkin juga bercerita sinopsis cerita boboiboy

*urutan gambar yang salah*


malam kejadian aku busy *bebuat busy*, sakit kaki sebab tak rehat dari pagi pastu pergi bantai kasut tumit tinggi dan round-round dewan tu dekat 10 pusingan. tak kire lagi aku cuma makan sepnggan nasi yang sangat sedikit serta secucuk sate. padan muka mung, durrah. sape suruh duduk meja VIP. hebat kan? dapat duduk meja VIP. *sambil dabik dada depan ex* tapi kalau aku duduk meja biasa sudah pasti aku akan menghabiskan semua makanan yang ada dan membuatkan aku membatalkan sesi menyibuk dekat kamera orang. makan sikit pun aku dah nampak macam gemuk gila. tsk tsk TT


jejom cuci mata tengok aku yang gojes. *muntah*


me with SHA. 
sila adili siapa lagi gojes?
*letak pisau dekat leher pastu bebisik suh cakap aku lagi gojes dari sha*


me and putri (biro makanan)
gambar ni memang cantik. baidewei, aku tak edit pun. suka part, muka penuh nurr..  

*cincin aku tu dah boleh kalahkan cincin rosmah yg rege 24 juta*


me, fiuzz (biro program) and put. 
aku benci aku dalam gambar ni. pose nak nampak retarded.. tampaq kanggg

\
dengan fasilitator MSR FIST 2011

me and ubey 
*muka aku putih semacam je. macam pelakon opera cino*

ubey, me, put dan kimie
  
me, kimie, put*kausebokdenganhpkau.taulahadapakwekan?*,aqmal, eby, ruby dan shahrin
*ade adik beradik dalam ni #TROLL*

me and myn
*aku je eksaited. sebab energy overflowed. myn dah penat sampai senyum pun dah taknak.

me, aqmal and myn
apahal si aqmal nye samping macam pakcik balik semayang raya?

naz and me
ye. aku tau shawl bungkus2 tu makin selekeh. tak payah tegur. 

capot(biro prep and tech) and me
kesian dia. makan kuih raya bilik VVIP je. tak makan juadah pun sebab kena jaga lampu. 
takpe, nanti kita makan pizza ye? *tapi bukan aku yang belanja*

ck, atiq and me. 
tudung tak guna, selekeh gila. 

me and my becoming HOUSEMATES!!! 
aku nampak gemuk dan pendek. *WAJIBDIET*

most of them are TULUSIAN 09/10. 
macam geng scarfletss dak? 
credit kat FIUZZ sebab amik gambar yg gojes gila ni.. 

aku tak suka sebab kau kurus pastu aku kat tepi uh nampak gemuk. yup, aku memang rasa insecure dengan penampilan gemuk atau kurus. tapi terima kasih kat kau sebab bagi aku peluang jadi SU. even aku selalu buat salah. memang hehari buat salah. pastu bila aku emo dekat ex aku, mesti aku marah kat kau sekali. sape suruh jadi budak miat. memang semua budak miat lah aku tak suka bila hormone macam ribut taufan. haha dasar nates betul aku ni. >:D

komiti wanita.  semua gojess

kamilah manusia yang tak tidur malam nak buat kerja bagi benda ni berjaya.. 
*dabik dada*

PIONEER BATCH FIST UNIKL 2009/2010
*boleh spot mana ex aku? kalau boleh, aku bayar sepuluh ringgit*

*report rasmi pun tak buat lagi. dah poyo nak update blog

bye. 
p/s : nampak perubahan kat blog tak?

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

update playlist lagu dekat mp3 *versi sindrom post breakup*

aku tak pernah cerita pasal playlist lagu aku kan? asyik dok cerita pasal lelaki-lekai idaman sampai aku rasa orang yang datang laman blog buruk lagi busuk ni pun naik muka dengan sajian yang aku persembahkan. oleh dengan itu, aku dengan rasa berbesar hatinya ingin menunjukkan beberapa lagu yang aku sentiasa ulang dalam playlist handphone dan juga mp3. 


*susunan lagu tak bermaksud dari apa yang aku suka gegile kepada biasa-biasa sahaja*


1. Heartquake - Super Junior KRY feat Yunho dan Micky



ekceli aku tak jumpa official MV. aku jumpa official supershow2  punya DVD yang dorang nyanyi featuring dengan eunhyuk. orang zaman sekarang especially lelaki memang cukup benci dengan kpop ni. but, aku nak cakap lah. memang lah dorang ni hensem semuanya even ade yang plasticsurgery, tapi lagu dorang semuanya sangatlah seronok. well, ce try carik translation dia.. lagu ni sangat sesuai untuk didengar bila mana korang baru je lepas breakup macam aku.


2. If U Leave - Musiq Soulchild



sebenarnya aku tau lagu ni bila tengok sungmin buat solo dance waktu ss3. aku memang dipengaruhi oleh demam kpop sekarang. lirik dia pun macam ala-ala untuk orang yang tengah sindrom post breakup. sangat depressing. haha. :D

*bonus sungmin punya dance. agak-agak jenis tak leyh terima sexy, jangan tengok*

3. Memories - Super Junior


lagi lagu yang gaya depressing. aku memang tengah gila dengan lelagu yang lirik dia jenis sesalan dan kesedihan. mana tah pergi jiwa hardcore aku yang dulu. yang dengar lagu jejerit ganas. Memories ni ada dalam 5jib dimana semua member suju nyanyi termasuk shindong dan eunhyuk. kan selalu lagu jenis slow-slow ni hanya ryeowook, kyuhyun ngan yesung yang nyanyi kan?


4. Sorry Sorry Answer - Super Junior



lagu ni sexy. MV dia sexy. all about this song memang sexy. scene si Siwon pakai baju, scene Leeteuk hempas badan dekat sofa, scene Kyuhyun duduk dekat kerusi acting like a boss memang buat aku sebagai fangirl jadi pervert kejap. tak lupa jugak scene donghae menari.. *pengsan sekejap*


5. Super Girl - Super Junior M



*nenari sambil layan lagu ni*
lagu ini menceritakan tentang seorang lelaki yang nak dekat seorang perempuan tu. dia nyanyi untuk sedarkan perempuan tu yang lelaki yang dia tengah cintai tu tak worth untuk dicintai sebab memang tak layak pun. kira macam nak bg keyakinan dekat kat perempuan ni yang geng SJ M ni lagi baguslah. *memamg korang bagus pun kan?*
aku dengan rasa berbesar hati nya nak bagitahu, kalau ada orang nak propose aku jadi girlfriend dia sila lah nyanyi lagu ni baru aku percaya yang dia tu lagi bagus dari sebelum-sebelumya. 

*bonus = super girl remix dengan semua ahli*

cukup kot lima dulu. haha. 
kalau dengar lagu, jangan tengok retis dia yang nyanyi. tapi tengok lirik dia tau?

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

sindrom post breakup

takut nak hadapi future
takut nak start hidup baru
takut nak jatuh cinta lagi. 

apa akan jadi kalau aku salah jumpa manusia lagi?
aku admit aku tak bagus pun,
erti kata lain, aku jahat. 

aku jahat so aku tak deserve sesiapa pun. 
aku tak boleh nak impi laki yang baik-baik. 

sebab aku jahat, jangan kawan dengan aku ok?

muka je senyum, dalam hati tu tengah berdarah

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

THE MAKING OF MALAM GALA AIDILFITRI FET/FIST UNIKL 2011

assalamualaikum. 




*entri banyak gambar*
16hb september yang lepas merupakan hari besar yang mengalahkan hari raya dan juga hari perkahwinan aku. 
sibuknya kemain lagi dari bulan 6 dah kelam kabut. air mata, titisan peluh juga darah telah dicurahkan untuk mejelis ni. maki hamun, gaduh-gaduh, caci maki kadang-kadang pun ada jugak. tension dia nak bagi event ni berjaya memang boleh bawak masuk wad orang gila kat tanjung rambutan dan tampoi. 

tempat kejadian. 

hambek kau, dewan perdana tu.. dah macam dewan tipikal untuk majlis persandingan. ouh, tapi bukan aku yang nak bersanding. aku takde calon dan tak mungkin ada. :(
*menyesali diri yang tak berapa cantik ni, so boypreng semua lari*

jangan ditanya kos sewa berapa. semua tu rahsia sulit kerajaan langit ketujuh je yang tau. haha. :D


yang dapat gegoodies bag malam tu, ni lah cara kite orang buatnya. dan aku sebagai MAKCIK SUPERVISOR GOODIES BAGS, dah cuba sedaya upaya bebuat bag yang comel untuk kenkorang tu. dahlah aku ni bukan berhati artistik, sedaya upaya susun cecomel semua benda dalam tu untuk tetamu yang dihormati dan disayangi. payah tahu? rasa nak nangis. buat semua tu. 

buku majlis. *bangga tunjuk dekat ibu sebab nama dekat atas*

isi goodies bag



kerja kurang, posing lebih. 






isi goodies bag :D


semua yang bekerja untuk siapkan goodies bag ni banyak yang mengadu sakit pinggang. sian mereka. aku? sakit sikit je. sebab sakit kat pinggang tu dah turun dekat kaki. thanks untuk kasut tumit tinggi. lepas ni aku taknak pakai kau lagi. huh!

sebenarnya, ahli-ahli untuk komiti dibahagikan kepada dua kumpulan. terbahagi sebenarnya. separuh setelkan goodies bags, separuh lagi setelkan pentas. pentas dia, aku cakap kat korang semua, memang gempak habis. sophistikated gittew. 




amboi kimi, muka seius betul. komited dengan kerja. thumbs up !!




kalau takde atiq, tak tahulah siapa nak panjat kan? takkan nak bagi perempuan panjat, perempuan kan kaum yang lemah dan tak berdaya. haha ! >;D




cantikkan stage kiteorang. warna dia nampak mahal.. kain dia pulak jenis yang orang zaman sekarang suke tu.. yang geng-geng hijabsters pakai buat shawl. panjang dekat 5 sampai 7 meter. nak ? contact chaq. boleh gak jimat duit beli shawl mahal-mahal sampai 100 hengget.


bos besar, pakcik makcik pengerusi majlis dan abang kawasan protokol. sian kat farha. dia dah kena block ngan acap. tekun gile berbincang masalah negara kan?


ini berdiskusi ke bergaduh? muka tegang je semua.. relaks oii. :)


yeay. ni baru lah aku yang tekun membuat kerja. ekceli, tengah bergaduh macam mana nak setelkan plak cenderahati. kene bubuh ribbon bagai. aku dahlah tak reti buat ribbon, memang masaklah nak buat semuanya kan? last-last aku pass dekat chaq. 

aku nak ucapkan banyak-banyak terima kasih dekat ina, sha, diana, cookie semua sebab tolong dak chaq buat stage. kalau korang takde mesti, susah kite orang ni. 

tak lupa dekat komiti. even tak pernah jumpa, tapi boleh bekerjasama dengan baik. :)


*next post baru naik gambar-gambar hot sentap malam dinner. >:D

kredit gambar : kamera afiq hakimi, gambar dari FB ruby dengan FB chaq. 









kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.