Tabiat Perempuan Pelik

hai semoram ! 
sepatutnya aku study industrial safety and health untuk paper esok, tapi aku dengan sengaja mensia-siakan waktu yang ada depan setan empat segi ni *salahkan twitter dengan tumblr*. 

hari ni, aku nak cerita perihal tabiat perempuan pelik yang sorang ni. pelik dia kalah alien dari marikh mahupun jupiter. 

dia ni sangat suka like page kedai online yang ada dekat facebook tu. kau sebut kedai apa, dia tahu kot. pastu masa lapang dia terbazir dengan  duduk depan kedai online tu jelajah semua barang yang ditawarkan. 

jelajah sesenyap takpe woi, ini tidak. dok jerit-jerit nak nak. kengkonon nak beli lah kan? 
padahal cimb click mahupun maybank2u pun takde. pastu akaun dalam cimb tuh tak pernahnye lebih dari seratus hengget. jenis kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. 

selainlah beliau ni dah takde duit sebenarnya, bila dipikir-pikir balik dia nak pergi mana dengan pakaian yang trendy bergaya dan comel gaya minah korea tu? beg cecomel polka dot  ke jejalur ke atau beg kaler fluorescence macam kebanyakan yang ada tuh? ujung-ujung pakai beg pink recycle converse rege seringgit tuh. nak beli segala menatang platform yang tinggi dekat setengah meter tuh? nak pergi mana woy? kehujungnya, pergi kelas pakai safety boot je. 

parah-parah. untung beliau ni tak banyak duit. kalau jenis dapat elaun mara tetiap bulan, mau tanga laju je meng'order'. penat posmen nak hantar pergi rumah. 

p/s : esok final exam. esok SPM.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

takde idea nak update blog

First : The Rules.
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOUll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

11 fakta about ME

1. nama penuh DURRAH LEE. well, aku dah kahwin dengan LEE DONGHAE

2. peminat tegar K-POP. masalah?

3. perasan yang Lee Donghae tu suka kat aku walhal dia tak kenal aku

4. kalau boleh, nak kahwin dengan makanan. 

5. pendek dan gemuk. 

6. umur 20 tapi takde lesen memandu

7. belajar chemical engineering yang langsung tak kena dengan jiwa

8. #tahitwitter

9. kipas susah mati pink. kalau boleh nak cat rumah sewa taman jati ni ngan kaler pink

10. ada impian nak backpacking around world

11. sebelum mati, kena jumpa SUPER JUNIOR


11 fakta berkenaan diri aku semua banyak pasal kpop. karang adalah pihak pihak nak caci maki tulis k-pork bagai kan? sapa suruh ko baca pastu nak butthurt pulak.

ni aku nak tag sape sampai 11 orang ni? aku dah lah takde kawan blogger


OK. masa untuk soalan-soalan killer.


1.  apa maksud nama kamu?

# Cahaya Permata Mata anak perempuan sebaik-baik agama. but believe me, my name never described how i behave. 

2. kamu berak berapa kali seminggu? haha jawab2..

# hari-hari *setiap pagi* aku berak. kalau tak berak, tak tenang hidup aku

3. anak mak ke anak bapak? Why?

# bila aku ada masalah pasal perasan, otomatik aku anak mak. tapi bila aku nak duit ke, sempit dan sengkek ke, aku terus jadi anak bapak. haha :DD

4. kalau aku tunjuk pelangi, what the first thing come out on your mind?

# hoi, kau tak takut kudung ke? 

5. pernah terasa nak jadi seseorang? chef ke, penyanyi ke? pelakon ke? or penjaja buah ke?

# dulu aku pernah perasan nak jadi pramugari. tapi mengenangkan aku ni hitam, pendek dan gemuk serta punya banyak bulu kaki, terus self confidence tu hilang. T.T

6. pandai memasak? what the best recipe that you've cooked?

# kalau aku kata aku pandai, nampak macam masuk bakul angkat sendiri kan? taklah pandai sgt. sebab aku tak reti goreng makanan. klau goreng mesti hangus. tapi aku reti buat sup cendawan macam kat pizza hut tu! 

7. kalau kamu terjatuh di khalayak ramai, apa yang kamu buat untuk cover malu?

# buat tak tahu sudah. bajet org peduli je kan? 

8. pernah jatuh cinta dengan best friend sendiri tak?

# takkan aku nak jatuh kat mole? aku bukan lesbo !

9. kalau marah dan tensen, aku akan.... (sila sambung ayat ini dengan kreatif)

# makan dan tengok super junior MV. 

10. pernah tak buat salah? tapi kantoi, tetap tak nak mengaku salah. apa dia ksalahn itu?

# banyak sangat dan tak terkira. malas haku nak list

11. apa pengalaman paling pahit yang pernah anda alami dan sehingga kini anda ingat dan tak mungkin akan lupakan sampai bila.

# clash dengan encik boyfriemd yang janjikan dunia akhirat, janjikan nak kahwin bagai. huh. dasar penipu!



macam mana kalau aku nak break the rules? aku taknak tag 11 orang. aku taknak letak 11 soalan untuk org jawab. aku nak tag ni berhenti dekat aku ? 






kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.

Things I Wanna Do Before Thirty

semua orang ada target dalam hidup memasing. ohh, useless gila kau yang takde hala tujuan tu. baik tak payah hidup kan? *gelak jahat*


dulu, aku cuma ada satu je tujuan yang aku nak buat sebelum aku mencecah umur 30. sudah pasti aku nak kahwn dengan orang yang paling aku sayang. boleh tahan jugak gatal aku ni? tapi since, my lfe is so fucked up. orang yang konon tersayang sangat tu pun dah lari entah kemana. konon sayang sangat lah tu kan? *ludah tanah*


sempena permulaan bulan baru yang mulia dan baik ni, baik lah aku reveal kan semua benda yang aku nak buat sebelum aku berusia 30. semenjak lah single n, aku rajin pikir pasal diri sendiri. kalau tak, asyik pikir pasal orang yang belum tentu pikir dekat kita . membazr masa dan tenaga srta buah fikiran saje


beli sekeping tanah. untuk orang yang miskin macam aku ni, tak boleh harap mak bapak wariskan harta. nak taknak aku kene cari harta sendiri. aku takde hutang yang nak kena langsaikan bila aku start kerja *muka berlagak*, jadi atas kesempatan yang ada haruslah kumpul harta sesikit untuk bekalan dihari tua. dah ada tanah, buat lah rumah impian yang aku nak tanpa dipengaruhi sesiapa. 


mungkin ahh, buat rumah macam ni. lagipun aku nak duduk sensorang. besr-besar aku takut jadi macam horror move pulak. 


jumpa SUPER JUNIOR. even aku dah umur 40 sekali pun, aku tetap nak jumpa dorang. lantak lah orang nak hina maki hamun bagai. nak pergi time aku masih belajar ni, macam tak dapat je. nak makan pun kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. memang lah aku kumpul duit bagai, tapi macam banyak lagi benda yang penting untuk aku buat selain jumpa dorang sekarang. true fans, sanggup tunggu sampa berpuluh tahun untuk jumpa retis kesayangan. haha. 





oh, bilalah boleh pegang lightstick pastu nyanyi sesama dengan dorang. nak jumpa donghae, nak pegang tangan donghae. kalau boleh nak peluk donghae. *pervert!!*

melancong secara backpack. entah, ini memang impian dar zaman sekolah menengah. rasa macam kool pulak pergi melancong sorang-sorang dekat oversea. nak pergi korea, jepun, australia, spain, itali, london, hawaii dan memacam lagi. selfish tak kalau pergi sorang? rasa macamboleh survive kot. sebab aku dah backpacked around KL Sentral sabtu lepas. gamble dohh pergi turun KL Sentral sensorang semata-mata nak makan subway. yelah, dulu makan subway ada teman. sekarang nak makan, kena pergi sendiri. pastu buat muka selamba mntak permission duduk semeja ngan sorang mat salleh ni. habs dia ntervew aku memacam. termasuklah kenapa aku pakai tudung. disebabkan level engrish aku ni sangatlah rendah kalah budak darjah enam, aku cuma reti senyum je. eh? kira dah lepaslah ni? boleh lah aku melancong sorang-sorang

kahwin? k.i.v lah dulu

beli blackberry bold 4. ni bukan sebelum 30. ni tahun depan aku kena ada sebagai hadiah kunci kebebasan umur 21. 


semorang ade impian memasing. tak salah bermimpi kalau kita berusaha.

kalau suka, apa tunggu lagi? tekan lah butang LIKE ni.